ΟΗΕ: Είμαστε προετοιμασμένοι για την “συνάντηση” με τους… εξωγήινους!

Το γραφείο του ΟΗΕ για τα θέματα διαστήματος (UNOOSA) συστήθηκε το 1962 για την ομαλή και ειρηνική χρήση του διαστήματος. Στο διάστημα όμως συμπεριλαμβάνονται και οι εξωγήινες οντότητες, έτσι το εν λόγω γραφείο ασχολείται στενά και με το φλέγον ζήτημα του τι θα γίνει εάν οι εξωγήινοι έρθουν στη γη.

Ναι καλά ακούσατε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί όταν έρθουν οι εξωγήινοι στον πλανήτη μας δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα επικοινωνίας μιας και το γραφείο του ΟΗΕ το έχει προβλέψει και αυτό ορίζοντας πρέσβειρα για… εξωγήινες συνομιλίες.

Έτσι, όταν οι εξωγήινοι αποφασίσουν να μας επισκεφτούν, θα τους καλωσορίσει θερμά η Μαζλάν Ότμαν, αστροφυσικός από τη Μαλαισία, η οποία θα αναλάβει να φέρει εις πέρας τις διαπραγματεύσεις με τους εξωγήινους. Η Ότμαν αναμένεται να μιλήσει για τον νέο της ρόλο σε επιστημονικό συνέδριο στο Kavli Royal Society International Centre στο Μπέρμινχαμ την επόμενη βδομάδα.

Όπως είπε η ίδια “οι αυξανόμενες έρευνες για εξωγήινη επικοινωνία μας δίνει την ελπίδα ότι κάποια μέρα το ανθρώπινο είδος θα λάβει σήματα από τους εξωγήινους“, προσθέτοντας ότι όταν γίνει κάτι τέτοιο “θα έχουμε ένα μέρος για την ορθή και οργανωμένη επιχείρηση επικοινωνίας μαζί τους“.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Το 1/3 της επιφάνειας του Άρη κάποτε καλυπτόταν από ωκεανό

Ένας τεράστιος ωκεανός με μέγεθος σαν τον Ατλαντικό, που δεν αποκλείεται να φιλοξενούσε εξωγήινη ζωή,...

Close