Ανακαλύφθηκε ο τάφος του Αποστόλου Φιλίππου στην Τουρκία

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ!

1 Response

  1. Τον τάφο του Αγίου Φιλίππου, ενός από τους δώδεκα απόστολους του Ιησού Χριστού, ανακάλυψε ο Ιταλός Φρανσέσκο ντ ‘Αντρια με μια ομάδα αρχαιολόγων. Ο τάφος βρέθηκε στο Παμούκαλε , την αρχαία Ιεράπολη, στο δυτικό τμήμα της Τουρκίας όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

    «Προσπαθούμε εδώ και χρόνια να βρούμε τον τάφο του Αγίου Φιλίππου τον βρήκαμε τελικά στα ερείπια μιας εκκλησίας (στην περιοχή) όπου κάναμε ανασκαφές πριν από ένα μήνα», υπογράμμισε ο αρχαιολόγος που εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στην Τουρκία, και τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο.

    Ο ίδιος είπε ότι ο τάφος δεν έχει ακόμη ανοιχτεί. «Μια μέρα αυτό θα γίνει, χωρίς αμφιβολία. Η ανακάλυψη αυτή είναι μείζονος σημασίας για την αρχαιολογία και τον χριστιανικό κόσμο», δήλωσε με ικανοποίηση ο αρχαιολόγος.

    Με καταγωγή από την Γαλιλαία -σημερινό Ισραήλ- ο Φίλιππος ήταν ένας από τους μαθητές του Χριστού. Κήρυξε το ευαγγέλιο σε περιοχές της Μικράς Ασίας και λιθοβολήθηκε και στη συνέχεια σταυρώθηκε από τους Ρωμαίους στην Ιεράπολη της Φρυγίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Ο μαγικός κόσμος των ξωτικών!

Τα περισσότερα ξωτικά δεν έχουν σταθερή μορφή και πολλές φορές έχουν την δυνατότητα να γίνονται...

Close