Ιπτάμενη σφαίρα διασώστης! (video)

Μια συσκευή βγαλμένη κυριολεκτικά από ταινία επιστημονικής φαντασίας ανέπτυξε ερευνητής στην Ιαπωνία. Πρόκειται για μια ιπτάμενη σφαίρα που διαθέτει κάμερα και μπορεί να μετέχει σε πλήθος εφαρμογών από αποστολές έρευνας και διάσωσης μέχρι και συμμετοχή σε αστυνομικές ή στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Το Φουτουριστικό Σφαιρικό Ιπτάμενο Αντικείμενο (Futuristic Circular Flying Object) μπορεί να εισέρχεται σε σημεία που δεν μπορούν να φτάσουν σωστικά συνεργεία ή που είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο να πλησιάσει και να μεταδίδει εικόνες από εκεί.

Την συσκευή ανέπτυξε ο ερευνητής του Ινστιτούτου Τεχνολογικών Ερευνών του Υπουργείου Αμύνης της Ιαπωνίας, Fumiyuki Sato. Έχει μέγεθος ανάλογο με αυτό μιας μπάλας του μπάσκετ και διαθέτει ένα δίκτυο από πηδάλια ελέγχου στροφής, αεροτομές και γυροσκόπια τα οποία της επιτρέπουν να κινείται στον αέρα με ταχύτητα και να αλλάζει εύκολα και γρήγορα πορεία και κατεύθυνση. Αποτελείται από πολύ ελαφρά υλικά (ίνες άνθρακα) και το συνολικό της βάρος είναι 350 γραμμάρια.

Μπορεί να κινείται με ταχύτητα που αγγίζει τα 60 χλμ/ώρα. Η σφαίρα τροφοδοτείται με μπαταρίες λιθίου και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε, σε περίπτωση που αρχίσει να ξεμένει από ενέργεια, να φροντίζει να προσεδαφίζεται μαλακά για να μην υπάρξει κίνδυνος να καταστραφεί από ξαφνική απώλεια ενέργειας. Ενώ η κατασκευή του στοίχισε μόλις $ 1,390!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Τα δέντρα… “έπιασαν” αράχνες!

Ένα πολύ παράξενο συμβάν έλαβε χώρα πέρισυ στο Πακιστάν

Close