Ρώσικος δορυφόρος θα πέσει στη Γη σε 2 εβδομάδες με 12 τόνους τοξικού καυσίμου!

«Χάθηκε» το ρωσικό διαστημικό σκάφος Phobos-Grunt

Δεν μπόρεσε να λάβει την τελική πορεία του προς τον Άρη και μπορεί να θεωρηθεί ως “χαμένο” το ρωσικό διαστημικό σκάφος Phobos – Grunt, που εκτοξεύτηκε την Τρίτη, καθώς οι προσπάθειες για επανάκτηση του ελέγχου εξ αποστάσεως απέτυχαν, δήλωσε πηγή του διαστημικού τομέα στον πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ολες οι προσπάθειες για να λάβουμε δεδομένα τηλεμετρίας από το Phobos-Grunt και να ενεργοποιήσουμε το σύστημα ελέγχου απέτυχαν. Μπορούμε να θεωρήσουμε το διαστημικό σκάφος ως χαμένο“, δήλωσε η πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την αποτυχία αυτή τις επόμενες μέρες. Το Phobos-Grunt εκτοξεύτηκε τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη με ένα πύραυλο μεταφορέα Zenit-2SB από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Baikonur στο Kazakhstan. Όμως παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Γη αντί να προωθηθεί από τους κινητήρες με τους οποίους είναι εξοπλισμένο προς τον Φόβο, το δορυφόρο του Άρη, και ρώσοι ειδικοί προσπαθούν από τότε να επανακτήσουν τον εξ αποστάσεως έλεγχο για να λάβει την τελική πορεία του.

Πόσο κόστισε το όλο εγχείρημα της κατασκευής και αποστολής του διαστημικού σκάφους; … 165 εκατομμύρια δολάρια!

UPDATE! Τοξική απειλή αφού θα πέσει στη Γη με τους 12 τόνους τοξικού καυσίμου!

Το σκάφος θα εισέλθει στην ατμόσφαιρα της Γης σε σε 2 εβδομάδας μαζί με 12 τόνους τοξικού nitrogen teroxide και hydrazine. Οι Ρώσοι ελπίζουν τα καύσιμα να παραμείνουν σε υγρή μορφή όταν εισέλθει στην ατμόσφαιρα και να εκραγούν όταν το σκάφος βρίσκεται 50 μίλια πάνω από το έδαφος. Ειδικοί, όμως, όπως ο James Oberg (βετεράνος της NASA), λέει ότι τα καύσιμα μπορεί να παγώσουν, να παραμείνουν άθικτα κατά την είσοδο του σκάφους στην ατμόσφαιρα και να προκαλέσουν τοξική μόλυνση! Συγκεκριμένα κάνει λόγο για τον πιο τοξικό δορυφόρο που έπεσε ποτέ στη Γη!

Πηγή: ΕΘΝΟΣ και huffingtonpost.com

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Mars500: Επιστρέψαμε από το εικονικό μας ταξίδι στον πλανήτη Άρη!

Οι έξι «αστροναύτες» βγαίνουν από την κάψουλα προσομοίωσης μετά από 520 μέρες παραμονής!

Close