Νοτιοκορεάτες και Ρώσοι επιστήμονες θα κλωνοποιήσουν μαμούθ!

Νοτιοκορεάτες και Ρώσοι επιστήμονες υπέγραψαν σύμφωνο συνεργασίας προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την κλωνοποίηση ενός μαμούθ. Τα απομεινάρια του οποίου βρέθηκαν στη Σιβηρία! Το γιγαντιαίο ζώο περιπλανιόταν την Εποχή των Παγετώνων πριν από περίπου 4.500 χρόνια, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως μπορούν να το επαναφέρουν στη ζωή!

Ο Vasily Vasiliev, από το North-Eastern Federal University του Sakha και ο Hwang Woo-Suk, του Sooam Biotech Research Foundation της Νοτίου Κορέας θα συμπορευθούν με κοινό όραμα. Το νέο σύμφωνο έρχεται μετά την επιτυχία «ανάστασης» ενός αρχαίου λουλουδιού από καρπούς και σπόρους που βρέθηκαν στο λαγούμι ενός σκίουρου από την Εποχή των Παγετώνων.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα των μελετών κατέδειξαν πως το μόνιμα κατεψυγμένο έδαφος χρησιμεύει ως φυσικός θεματοφύλακας των αρχαίων μορφών ζωής. Οι ειδικοί σε Νότιο Κορέα και Ρωσία πλέον σχεδιάζουν να λάβουν το DNA από τα απομεινάρια ενός μαλλιαρού μαμούθ που ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία. Σκοπεύουν να το εισάγουν σε ωάριο ινδικού ελέφαντα ελπίζοντας πως θα παραχθεί ένα έμβρυο, το οποίο στη συνέχεια θα τοποθετηθεί στη μήτρα ελέφαντα για να ακολουθηθεί η διαδικασία της κύησης. «Η πρώτη και πιο δύσκολη αποστολή είναι να αποκατασταθούν τα κύτταρα του μαμούθ» τόνισε ο ερευνητής του Sooam, Hwang Woo-Suk. «Πρόκειται για πολύ δύσκολη δουλειά, αλλά πιστεύουμε πως είναι εφικτό γιατί η ομάδα μας είναι ικανότατη στην κλωνοποίηση ζώων».

Οι Νοτιοκορεάτες επιστήμονες έχουν κλωνοποιήσει με απόλυτη επιτυχία αρκετά ζώα. Μεταξύ άλλων μία αγελάδα, μία γάτα, σκύλους, ένα γουρούνι και έναν λύκο! Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ο υπεύθυνος των ερευνών για τις κλωνοποιήσεις Hwang Woo-Suk θεωρείται αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στη Νότιο Κορέα. Το 2005 είχε προχωρήσει στην κλωνοποίηση του πρώτου σκύλου στον κόσμο, του «Snuppy», ενώ τον περασμένο Οκτώβριο κλωνοποίησε κογιότς, χρηματοδοτούμενος από τις τοπικές αρχές.

Πηγή: news247.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.