Άγνωστο φλεγόμενο αντικείμενο έπεσε το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου

flegomeno

Μάρτυρες ενός περίεργου φαινομένου έγιναν το βράδυ της Τετάρτης κάτοικοι της Κεφαλλονιάς, της Ζακύνθου, της Πάτρας και των Ιωαννίνων, οι οποίοι είδαν ένα φλεγόμενο αντικείμενο να πέφτει στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των δύο νησιών. Όσοι είδαν το φωτεινό αντικείμενο μιλούν για μια τεράστια πύρινη “μπάλα” που κινούνταν με τεράστια ταχύτητα. Πολλοί μιλούν για έναν περίεργο υπόκωφο θόρυβο που το συνόδευε. Μαρτυρίες κατοίκων από τον Ελειό και τη Λειβαθώ, αναφέρουν πως είδαν «φωτεινό στοιχείο που έσχιζε τον ουρανό από δύση προς ανατολή. Μετά ακούστηκε ένας δυνατός κρότος (σαν βροντή ή έκρηξη)».

Το φαινόμενο, από το οποίο δεν προκλήθηκαν ζημιές, έγινε ορατό περίπου στις 9:30 το βράδυ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς ήταν μετεωρίτης που έπεσε στη θάλασσα.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο καθηγητής Αστρονομίας Νικόλαος Ματσόπουλος ανέφερε ότι επρόκειτο για βολίδα μετεωρίτη, δηλαδή «απομεινάρια κάποιου μετεωρίτη που πέρασε πολύ κοντά από τη Γη και η τροχιά τους διασταυρώθηκε με αυτήν του πλανήτη μας με αποτέλεσμα να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα».

Όσο αφορά το μέγεθος του αντικειμένου, ο κ. Ματσόπουλος πρόσθεσε: «Δεν είναι μεγάλος, μπορεί να είναι μόνο μερικά εκατοστά του μέτρου και όλη αυτή η λάμψη και ο θόρυβος που βγάζει οφείλεται στην τριβή του με την ατμόσφαιρα. Ποτέ παγκοσμίως δεν έχει αναφερθεί θάνατος ή τραυματισμός από μετεωρίτη, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σπίτια».

Τέλος, επισήμανε ότι είναι πολύ συχνό φαινόμενο ανά τον κόσμο, λόγω των 320 μετεωρικών σμηνών που υπάρχουν. «Ο χθεσινός μετεωρίτης, ανήκει στο μετεωρικό σμήνος των Λεοντιδών, επειδή προέρχονται από τον αστερισμό του Λέοντος» υποστήριξε.

ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΥΤΑ!

1 Response

  1. Παύλος says:

    Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read previous post:
Nazi: Διέθεταν εξωγήινη τεχνολογία;

Λέγεται ότι είχαν την δυνατότητα να κατασκευάζουν τους δικούς τους ιπτάμενους δίσκους, τους λεγόμενους Haunebu

Close