Τι είναι τα Αγρογλυφικά (Crop Circles)

crop circles είναι ανεξήγητα σχέδια που δημιουργούνται σε χωράφια, κυριολεκτικά “πιέζοντας” τα φυτά, συνήθως σιτάρι, ώστε να λυγίσουν κατά 90 μοίρες, δηλ. παράλληλα στο έδαφος! Το σύνολο αυτό των ομοιόμορφα λυγισμένων φυτών σχηματίζουν έναν τέλειο κύκλο, σε αντίθεση με τα γύρω φυτά που παραμένουν άθικτα! Κανείς δε ξέρει το πώς δημιουργούνται, το σίγουρο όμως είναι πως εμφανίζονται ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα, προς κατάπληξη και απογοήτευση των καλλιεργητών. Μaρτυρίες μάλιστα αναφέρουν μικρές φωτεινές σφαίρες να πετάνε πάνω από ένα κομμάτι χωραφιού, στο οποίο “αμέσως” μετά εμφανίζεται ένα τέτοιο σχέδιο, πράγμα που μειώνει τον χρόνο σχηματισμού τους σε κάποια λεπτά ως και δευτερόλεπτα!

Αν και υπάρχουν μεμονωμένες αναφορές για τέτοια παράξενα σχήματα, ή σημάδια, από πολύ παλιά (η παλαιότερη γνωστή αναφορά χρονολογείται το 1647 στην Αγγλία), έχουμε μια έξαρση του φαινομένου από τα μέσα του 1970, με κύκλους στα σπαρτά με φορά δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη. Η επόμενη αλλαγή ήρθε μέσα στο ’90, όταν τα αγρογλυφικά, που ως τότε ήταν σκέτοι κύκλοι, άρχισαν να δημιουργούν πολύπλοκα σχέδια, όπως ομόκεντρους κύκλους, με γραμμές να τους ενώνουν, ακόμα και σπείρες, πάντα σε τέλειους γεωμετρικούς σχηματισμούς, συχνά συμμετρικούς !

Τα περισσότερα, αν όχι όλα, μάλλον οφείλονται σε “πλακατζήδες” όπως οι Doug Bower και David Chorley οι οποίοι το 1991 παραδέχθηκαν ότι είχαν κατασκευάσει 250 αγρογλυφικά στη διάρκεια πολλών ετών.

Υπάρχει ένα τμήμα του πληθυσμού που πιστεύει ότι τα αγρογλυφικά είναι μηνύματα από εξωγήινους. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι εξωγήινοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με μας, χρησιμοποιώντας αρχαία Σουμεριακά σύμβολα ή συμβολικές αναπαραστάσεις του εξωγήινου DNA. Αυτοί που επιδίδονται σε τέτοιες σοβαρές μελέτες και υποθετικολογούν για τα αγρογλυφικά, ονομάζονται δημητριακολόγοι (cerealogists-από την Ρωμαϊκή θεά Ceres, την Ελληνική Δήμητρα) ή απλά croppies (από το αγγλικό crop που σημαίνει σοδειά).

Ακόμα και άνθρωποι με επιστημονική παιδεία έχουν μπει μέσα σ’αυτή τη σύρραξη. Έχουν, σοφά, αποφύγει την άποψη ότι εξωγήινοι χαράζουν μηνύματα πάνω σε σοδειές. Αλλά έχουν “τραβήξει” τη φαντασία τους για να βγάλουν θεωρίες περι δίνων, σφαιρικών αστραπών, πλάσματος και άλλων λιγότερο ευφάνταστων υποθέσεων που περιλαμβάνουν φυσικές δυνάμεις όπως άνεμο, θερμότητα ή ζώα. Όμως, όταν ψάχνουμε μια νατουραλιστική εξήγηση για κάποια περίεργα πράγματα, δεν πρέπει να αποκλείουμε το γεγονός ότι αυτό που ερευνούμε μπορεί να είναι τελικά μια φάρσα όπως ο Άνθρωπος του Piltdown και ο Γίγαντας του Cardiff.

Αν υπήρχαν τα αγρογλυφικά το 13ο αιώνα, θα αποδιδόντουσαν στον Σατανά, που πιστευόταν ότι ήταν υπεύθυνος για πολλά περίεργα πράγματα αλλά και για άλλα μη-περίεργα όπως την κατασκευή του Στόουνχετζ (Stonehedge) και τα τείχη του Hadrian μεταξύ Αγγλίας και Σκωτίας. Πολλοί πίστευαν ότι οι αρχαίοι δεν θα μπορούσαν να κατασκευάσουν τέτοια μνημεία από μόνοι τους. Σήμερα, η δύναμη του Σατανά ως εξήγηση για θαυμαστά ή περίεργα πράγματα, έχει υπερσκελισθεί από τους εξωγήινους.

Πηγή: skepdic.gr

You may also like...

1 Response

  1. erorasnifiri says:

    απο οτι ξερω το καθε σχημα βγαζει και καποιες ενεργειες οι οποιες βοηθανε την γη ωστε να ανεβασει αρκετα της δονησεις της ωστε να ανεβει στην 5 διασταση αν και νομιζω αυτο γινεται για τους ανθρωπους περισσοτερο διοτι η γαια ειναι ετοιμη να περασει στη 5 διασταση…αυτα τα συμβολα δημιουργουνται απο τα lightships των πλειαδιων,σειριων και πολλων αλλων οι οποιοι θελουν να βοηθησουν σε αυτη την αλλαγη…δεν ειμαστε μονοι μας στο συμπαν και πολυ συντομα θα το ανακαληψεται και μονοι σας…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.