Ανακαλύφθηκε νεκροταφείο μαγισσών κοντά στη πόλη Lucca της Ιταλίας!

Τα λείψανα μιας γυναίκας που έζησε κατά τους «σκοτεινούς» χρόνους του Μεσαίωνα έφεραν στο φως αρχαιολόγοι, στην περιοχή της Τοσκάνης στην Ιταλία, κοντά στην πόλη Lucca.

Η γυναίκα, που έζησε πριν από 800 χρόνια, φέρεται να ήταν μάγισσα, αφού στο κρανίο της βρέθηκαν καρφωμένα 7 καρφιά στο σαγόνι της! Η ηλικία της υπολογίζεται στα 25 με 30 έτη και βρέθηκε θαμμένη σε έναν πρόχειρο, ρηχό τάφο, χωρίς φέρετρο. Άλλα 13 καρφιά περιέβαλαν το σκελετό της.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε σε ένα «νεκροταφείο μαγισσών». Λίγες ημέρες νωρίτερα, οι αρχαιολόγοι είχαν βρει το σκελετό μίας ακόμα μάγισσας. Το περίεργο σε αυτή την περίπτωση είναι ότι στον τάφο της επίσης νεαρής γυναίκας βρέθηκαν 17 ζάρια γύρω από το κρανίο της. Το παιχνίδι με τα ζάρια ήταν απαγορευμένο για τις γυναίκες και το νούμερο “17” στην Ιταλία εκείνης της εποχής ήταν συνδεδεμένο με τον θάνατο.

Εκείνη την εποχή ήταν απαγορευμένο για τις γυναίκες να παίζουν ζάρια, οπότε μια μάγισσα θα μπορούσε να τα χρησιμοποιεί για «μοχθηρούς» σκοπούς.

Ο αρχαιολόγος Alfonso Forgione από το πανεπιστήμιο της L’Aquila, που ηγείται της ανασκαφής, δήλωσε: «Πρόκειται για μια πολύ ασυνήθιστη ανακάλυψη, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστική».

Οι δύο σκελετοί αποτελούν ενδείξεις ότι «πρόκειται για προσπάθεια των συγχρόνων τους να μην επιστρέψουν οι δυο μάγισσες από τον κόσμο των νεκρών, καθώς πίστευαν ότι υπηρετούν το Κακό», συμπλήρωσε.

Το επίσης περίεργο στην υπόθεση, είναι ότι το σημείο ταφής των “μαγισσών” είναι το σημείο θαμμένης αρχαίας εκκλησίας. Γεννιέται το ερώτημα στους αρχαιολόγους πως θάφτηκαν “μάγισσες” σε τόπο ιερό!

Οι αρχαιολόγοι ψάχνουν να εντοπίσουν τον τάφο του επισκόπου του Saint Cerbonius που δολοφονήθηκε από βάρβαρους πριν από 1500 χρόνια, γιατί ο Saint Cerbonius θεωρούνταν προστάτης Άγιος της Τοσκάνης και του Ρωμαϊκού στρατού.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.