Αντιβαρύτητα: Ισραηλινοί επιστήμονες βρήκαν την τεχνολογία των UFO;

Επιστήμονες κρατούν σταθερά αντικείμενα στον αέρα, με την βοήθεια της κβαντομηχανικής!

Ένα χαρακτηριστικό των Αγνώστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων (UFO) είναι ότι μπορούν να αιωρούνται στον αέρα και να ολισθένουν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ο τρόπος που το κατεφέρνουν είναι άγνωστος, ίσως όμως όχι για πολύ…!

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Tel Aviv στο Ισραήλ κατάφεραν να δημιουργήσουν μια κβαντική παγίδα, βασισμένη στο φαινόμενο Meissner, μέσα στην οποία αιωρείται ένας δίσκος πάνω από ενα μαγνήτη! Το φαινόμενο λέγεται “quantum levitation” (κβαντική αιώρηση).

Όταν ένα υλικό βρίσκεται σε υπεραγώγιμη κατάσταση σε πολύ μικρή θερμοκρασία, είναι εξαιρετικά διαμαγνητικό. Αυτό σημαίνει ότι αν εφαρμοστεί ένα μαγνητικό πεδίο εξωτερικά, τότε δημιουργείται ένα ακριβώς αντίθετο, και “κλειδώνει” το ίδιο το αντικείμενο.

Το υλικό λέγεται yttrium barium copper oxide και μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε υπεραγωγό αν εκτεθεί σε υγρό άζωτο.

Video

Η τεχνική στηρίζεται στο γεγονός ότι όταν ένας κεραμικός δίσκος ψυχθεί σε θερμοκρασία -185 °C, τότε μετατρέπεται σε υπεραγωγό, δηλαδή γίνεται αγωγός του ηλεκτρισμού χωρίς καμία αντίσταση και καμία απώλεια. Όταν ένας υπεραγωγός τοποθετηθεί κοντά σε μαγνήτη, τότε απωθεί το μαγνητικό πεδίο (φαινόμενο Meissner).

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.