Αρχαία χρυσά αντικείμενα αποδυκνείονται… μοντέλα αεροσκαφών!

Τα αντικείμενα βρίσκονται στο Smithsonian National Museum στη Washington DC και στο Gold Museum της Bogota, Colombia

Τη δεκαετία του 1950, αμερικανοί μελετητές έλαβαν μια σειρά από αρχαία αντικείμενα τουλάχιστον 1.000 ετών (ανάμεσά τους χρυσά αντικείμενα που έμοιαζαν με αεροπλάνο), από την κολομβιανή κυβέρνηση για τα μελετήσουν περισσότερο στις ΗΠΑ. Το συμπέρασμα των αμερικανών αρχαιολόγων ήταν ότι τα ευρήματα δεν ήταν παρά “στυλιζαρισμένα τελετουργικά πουλιά” ή “κοσμήματα”. Τα αντικείμενα προέρχονταν από τον αρχαίο πολιτισμό Quimbaya, περιφέρεια Antioquia, Κολομβία.

Τη δεκαετία του 1970, παρακινημένος από τη θεωρία Erich Von Dänniken για τους “αρχαίους αστροναύτες”, ο βιολόγος-ζωολόγος Ivan T. Sanderson έκανε νέα ανάλυση στα αντικείμενα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν μοντέλα αεροσκάφων υψηλής ταχύτητας!

Ο Sanderson υποστηρίχτηκε και από τον Δρ Άρθουρ Poyslee, του αεροναυτικού Ινστιτούτου της Νέας Υόρκης, που δήλωσε ότι τα αντικείμενα δεν αντιπροσώπευαν φτερωτά ζώα ή έντομα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, όταν δύο Γερμανοί μηχανικοί αεροναυπηγικής, Algund Eenboom και Peter Belting, κατασκεύασαν ένα αντίγραφο από τα αντικείμενα, πραγματοποίησαν δοκιμαστική πτήση το 1997, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου Ancient Astronaut Society στο Orlando, Florida. Το απίστευτο ήταν ότι ενώ είχαν διατηρήσει 100% πιστά την αεροδυναμική του αρχαίου αντικειμένου στην κατασκευή τους, αυτό πέταξε κανονικά! Αποδεικνύοντας έτσι ότι τα αρχαία αντικείμενα που χρονολογούνται από 500 έως 800 μ.Χ ήταν αντίγραφα αεροσκαφών! Πως οι αρχαίοι άνθρωποι γνώριζαν λεπτομέρειες για αεροσκάφη με αεροδυναμικό σχήμα; Είχαν επισκέψεις ή φυλαγμένη γνώση από ανώτερο εξωγήινο πολιτισμό;

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.