Ρώσοι επιστήμονες εξαφανίστηκαν ενώ ερευνούσαν “εξωγήινη” λίμνη στην Ανταρκτική

Η επιστημονική κοινότητα κρατά την αναπνοή της για μια ομάδα Ρώσων επιστημόνων που ήταν να έρθουν σε επαφή με τους συναδέλφους τους στις ΗΠΑ εδώ και έξι μέρες. Οι ρώσοι ερευνούσαν μια λίμνη κάτω από τον πάγο της Ανταρκτικής, ηλικίας 20 εκατομμυρίων χρόνων! Θα πρέπει να εκκενώσουν το σταθμό τους μέχρι την Τρίτη, καθώς οι θερμοκρασίες θα αρχίσουν να κινούνται στους μείον 90 C! Οι επιστήμονες επιχειρούσαν στην λίμνη Βοστόκ (Vostok), 2 μίλια κάτω από τον πάγο! Είχαν την ελπίδα το νερό της λίμνης, στην πιο αφιλόξενη περιοχή του πλανήτη, να αποκαλύψει περισσότερα για την αρχαία ζωή στον πλανήτη μας – αλλά έχουν εξαφανιστεί λίγες μέρες πριν από το θανάσιμο χειμώνα, που πρόκειται να αρχίσει στην Ανταρκτική.

Δορυφορική εικόνα από την υπόγεια λίμνη Vostok

Σιγή από τον ασύρματο των Ρώσων επιστημόνων!

Ο μηχανισμός της γεώτρησης

Ο στόχος ήταν να πάρουν δείγματα νερού από τη λίμνη ηλικίας 20 εκατ. ετών έτσι ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν χρήσιμα συμπεράσματα για τη δημιουργία ζωής στον πλανήτη μας. Η γεωθερμική ενέργεια κάτω από τον πάγο κρατά τη λίμνη “υγρή”,  και παρόμοιες υπόγειες λίμνες έχει ο δορυφόρος του πλανήτη Δία, Ευρώπη! Το νερό μέσα στη λίμνη δεν έχει καμία επαφή με τους ρύπους του ανθρώπου ή με άλλες γήινες μορφές ζωής για εκατομμύρια χρόνια!

Ο Valery Lukin, αρχηγός της Ρωσικής αποστολής στην Ανταρκτική, είπε τον περασμένο μήνα: “Δεν γνωρίζουμε τι μας περιμένει εκεί κάτω


The Lost World of Lake Vostok από KalymnosWeb

Πηγή: Daily Mail

You may also like...

2 Responses

  1. ΠΑΠΑ-ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ says:

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ.

  2. darhe says:

    τους βρηκαν!ανακαλυψαν κατι πολυ σημαντικο εκει κατω…!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.