Ποια είναι η Μόρα; (video)

mora

Σύμφωνα με τις παραδόσεις των περισσοτέρων περιοχών της Ελλάδας, η Μόρα είναι πνεύμα που επισκέπτεται τους ανθρώπους που κοιμούνται και παραλύει το σώμα τους. Αυτή την κατάσταση το άτομο την βιώνει εν πλήρη συνειδήση, αφού είναι ξύπνιο, νοιώθει τρομερό πόνο στο στήθος, δεν μπορεί να κουνήσει κανένα μέλος του σώματος του αλλά ούτε και να φωνάξει.

Η λέξη Μόρα είναι σλαβική και σημαίνει ερωμένη, πολύ πιστεύουν ότι η καταγωγή της είναι ελληνική και προέρχεται από την “Μορμώ” το θηλυκό μυθολογικό τέρας με το οποίο φόβιζαν τα παιδία οι αρχαίοι. Ούτος ή άλλως η Μόρα είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενούς μύθους του οποίου η ιστορία χάνεται στο βάθος των αιώνων. Παρόλα αυτά αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν πως η Μόρα δεν είναι μύθος παρά μια ζωντανή πραγματικότητα…

Οι εμφανίσεις της Μόρας συνέβαιναν από την αρχαιότητα και συνεχίζουν ακόμη και στις μέρες μας. Χιλιάδες άτομα σε όλη την Ελλάδα επιβεβαιώνουν πως δέχτηκαν την επίσκεψη αυτού του κακού πνεύματος και έγιναν για λίγο αιχμάλωτοι της παρουσίας του. Το όνομα της Μόρας είναι παράφραση του Μορμώ, του θηλυκού μυθολογικού πλάσματος που με αυτό φόβιζαν τα παιδιά οι αρχαίου Έλληνες.

Η Μόρα είναι ένα ανεξάρτητο πνεύμα. Σύμφωνα με τις περιγραφές είναι μία γυναίκα μαυροφορεμένη, η οποία εμφανίζεται στον ύπνο κάποιου συνήθως όταν κοιμάται ανάσκελα, του κρατάει τα χέρια και προσπαθεί να του πάρει την ανάσα.

VIDEO

Για την ακρίβεια, δεν μπορείς να κουνήσεις ούτε το μικρό σου δαχτυλάκι και ο πόνος στο στήθος σου όπου κάθεται, σου κόβει την ανάσα σε σημείο που αισθάνεσαι ότι αργοπεθαίνεις… και όντως αργοπεθαίνεις, εκτός αν την νικήσεις. Αν την γλιτώσεις, για τις επόμενες περίπου 3 μέρες εξακολουθείς να αισθάνεσαι έναν αρκετά ενοχλητικό οξύ πόνο στο στήθος και δεν μπορείς να πάρεις βαθιά ανάσα. Από τα λεγόμενα ανθρώπων που έχουν σπάσει τα πλευρά τους, υποθέτω ότι το συναίσθημα είναι παρόμοιο.

Εμφανίζεται με πολλές μορφές η πιο συνηθισμένη είναι αυτή της άσχημης γριάς, αλλά πολύ είναι αυτοί που την έχουν δει σαν όμορφη κοπέλα ή ακόμα και με την μορφή φωτεινής σφαίρας ή μικροσκοπικού νάνου κ.α.

sleep-paralysis-pic

Η Μόρα φοράει ένα μαύρο σκουφάκι, ο μύθος λεει πως όποιος καταφέρει να της το πάρει θα έχει τρεις ευχές (κάτι παρόμοιο με τον μύθο των Νεράιδων), στην περίπτωση που η Μόρα καταφέρει να του το ξαναπάρει πίσω τότε αυτός πεθαίνει. Από όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα μόνο ένας είχε καταφέρει να της πάρει το σκουφάκι, η ευχή του ήταν, η Μόρα να γίνει πραγματική γυναίκα. Έτσι κι έγινε, αυτός παντρεύτηκε αυτή την γυναίκα και έκανε παιδία μαζί της. Φρόντισε να κρύψει το σκουφάκι κάπου πολύ καλά. Ώσπου μια μέρα η Μόρα ξαναβρίσκει το σκουφάκι της και μετά εξαφανίστηκε πάλι.

Λίγα λόγια για τον μύθο. Μία εκδοχή είναι ότι η Μόρα είναι η Λίλιθ (Lilith) η πρώτη γυναίκα του Αδάμ, ή μια από της τρεις κόρες της. Όπως αναφέρουν τα γνωστικά κείμενα και τα απόκρυφα της Παλαιάς Διαθήκης η Λίλιθ αποχώρισε από τον Παράδεισο για δύο πιθανούς λόγους:

1- Ήταν εκείνη που μύησε τον Αδάμ (μετά από προτροπή του Σατανά) στην απόλαυση του σεξ. Ήταν δηλαδή εκείνη που του δίδαξε ότι το σεξ δεν είναι μόνο για αναπαραγωγή αλλά και για ευχαρίστηση και αυτό εξόργισε τον Θεό και
την εξόρισε.
2- Ο Αδάμ προσπάθησε να βιάσει την Λίλιθ, κι εκείνη τρομαγμένη έφυγε από τον Παράδεισο, και η ιστορία συνεχίζεται ως εξής:

Ο Αδάμ, λυπήθηκε για την φυγή της Λίλιθ και ζήτησε από τον Θεό να του τηνφέρει πίσω. Εκείνος έστειλε τους 3 αγγέλους να την βρούν και να την φέρουν πίσω, όπου την βρήκαν κάπου στην Μεσοποταμία. Την παρακάλεσαν επανειλημμένα να επιστρέψει αλλά εκείνη αρνήθηκε. Τους είπε επίσης ότι για τους αιώνες των αιώνων, θα επισκέπτεται τα μικρά παιδιά στον ύπνο τους και θα τα πνίγει, για να εκδικηθεί. Οργισμένοι οι άγγελοι, την απείλησαν ότι θα ξεσηκώσουν την θάλασσα να την πνίξουν. Η Λίλιθ άρχισε να κλαίει και να τους παρακαλάει να την λυπηθούν. Όντως οι άγγελοι υπέκυψαν στα παρακάλια της και εκείνη για «ανταμοιβή» ορκίστηκε ότι δεν θα πειράζει τα παιδιά που θα έχουν τα ονόματα των 3 αυτών αγγέλων γραμμένα πάνω στην κούνια τους (εξ’ ου και το χαρτί/περγαμηνή).

Τώρα, γιατί την άφησαν να φύγει παρόλο που δεν πήρε τον λόγο της πίσω (ότι δηλαδή θα εκδικηθεί), είναι ένα ερώτημα χωρίς απάντηση. Αλλά η Βίβλος βρίθει από τέτοια ερωτήματα έτσι κι αλλιώς. Στην συνέχεια λέγεται ότι ο Σατανάς την έκανε γυναίκα του και αρχόντισσα όλων των σκοτεινών υπάρξεων. Λέγεται επίσης ότι η Λίλιθ είναι και το πρώτο Βαμπίρ. Από τότε στοιχειώνει τα όνειρα των ανδρών και κάνει έρωτα μαζί τους, επιτίθεται στις έγκυες γυναίκες και τελικά τις σκοτώνει. Σύμφωνα με τα κείμενα εμφανίζεται και αυτή μαυροφορεμένη.

Μία πιο ορθολογική εξήγηση είναι πως η Μόρα είναι “ψυχικός βρικόλακας” δηλαδή μια σκεπτομορφή που δημιουργεί κάποιος και την στέλνει στον ύπνό κάποιου άλλου. Μία μορφή ενέργειας που προσπαθεί να πάρει την ενέργεια του θύματος (ή το αίμα του όπως γνωρίζουμε στις γνωστές ιστορίες με του βρικόλακες) και τελικά το θύμα πεθαίνει. Μία μορφή Voodoo ή κάτι τέτοιο.

Το να προστατευτεί κάποιος από την Μόρα είναι πολύ δύσκολο. Για προστασία υπάρχουν πολλά ξόρκια, αλλά λέγεται ότι το πιο αποτελεσματικό είναι να γράψεις σε ένα χαρτί τα ονόματα των τριών αγγέλων που έστειλε ο Θεός να την καταδιώξουν (την Λίλιθ) όταν έφυγε από τον Παράδεισο, ο Σανβί, ο Σανσαβί και ο Σαμενγκελάφ. Τα ονόματά τους γράφονται κατά προτίμηση σε ενοχιανή ή αγγελικανή γραφή, με καθαγιασμένη πένα σε παρθένα περγαμηνή. Την περγαμηνή την βάζεις πάνω από το κρεβάτι. Υπάρχει και μία προσευχή που σε προστατεύει. Η προσευχή αυτή δεν έχει γραφτεί σε κανένα βιβλίο και η διάδοσή της γίνετε από στόμα σε στόμα εδώ και πολλούς αιώνες. Η προσευχή είναι η εξής:

Μόρα – Μόρα κακαβού
μέτρα τα’στρα του’ρανού,
την φακή του κιλού,
τα βότσαλα της θαλάσσης
και τις πέτρες της γης
και μετά έλα σε’μένα…

Tην προσευχή αυτή την λες τρεις φορές όταν πέσεις για ύπνο και ως που να τα μετρήσει όλα αυτά η Μόρα, εσύ έχεις ξυπνήσει.

Πάντως, άπαξ και σε επισκεφτεί, κανένα ξόρκι δεν πρόκειται να πιάσει. Το μόνο που θα σε σώσει είναι το θάρρος και το θράσος. Πρέπει να την κοιτάξεις ίσια στα μάτια και να της δείξεις ότι δεν την φοβάσαι.

Η Μόρα δεν εμφανίζεται μόνο μία φορά αλλά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ή ακόμα και για μια ολόκληρη ζωή. Γνωρίζουμε ακόμα ότι το φαινόμενο αυτό είναι κληρονομικό και μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα της ίδια οικογένειας και στους απογόνους τους.

Στην Θράκη όμως η Μόρα είναι γένους αρσενικού. Το όνομα του είναι “Τζόνγκολος” και έχει μορφή μαύρης θεόρατης σκιάς, ενώ κάποιες άλλες φορές προτιμά να εμφανίζεται με την μορφή μικρού μαύρου καλικάντζαρου με ουρά και κέρατα στο κεφάλι. Ο Τζόνγκολος ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ανθρώπων και οι επισκέψεις του επέφεραν στο άτομο τα ίδια ακριβώς βιώματα με αυτά της Μόρας.

Συνήθιζε να κάθετε στο στήθος του θύματος του και να το πιέζει δυνατά, σε βαθμό που να μην μπορεί αυτό να αναπνεύσει με ευκολία. Σε πολλές περιπτώσεις γελούσε και ρωτούσε το θύμα του κοροϊδευτικά αν πονάει, ενώ σε κάποιες άλλες κέντριζε το κορμί των γυναικών με τις βελόνες που χρησιμοποιούσαν για το πλέξιμο των ρούχων.

Οι άνθρωποι για να προφυλαχθούν από αυτόν τοποθετούσαν ένα ανοιχτό ψαλίδι κάτω από τα μαξιλάρια τους και θυμίαζαν το υπνοδωμάτιο τους κάθε μέρα. Αν παρόλα αυτά ο Τζόνγκολος κατάφερνε να τους πλησιάσει και να τους παραλύσει, η επανάληψη της φράσης “Ιησούς Χριστός νικά”, ήταν το μόνο που μπορούσε να τον κάνει να εγκαταλείψει την μάχη με τον άνθρωπο και να τον αφήσει ήσυχο.

Ο Τζόνγκολος φαίνεται πως επέλεγε με κάποιον άγνωστο τρόπο τα θύματα του και έκανε συχνές επιθέσεις σε αυτά, καθώς και στα μέλη της οικογένειας τους. Οι παλαιότεροι ανέφεραν ότι είναι τιμωρία από τον θεό για κάποιες αμαρτίες του παρελθόντος ή ότι τα θύματα του είναι αγαπητά από τον θεό και ο Τζόνγκολος στέλνετε από τον διάβολο για να τα βασανίσει.

Ο θρύλος κρατά ακόμη στην Θράκη. Το όνομα του, αν και ξεχασμένο από τους περισσότερους, και ο ρόλος του έχουν παραλληλισθεί πλέον με την Μόρα της υπόλοιπης Ελλάδας. Η παράδοση πάντα δανείζει και δανείζεται όταν ο μύθος προχωρά στα μονοπάτια της συνείδησης και μεταμορφώνεται σε βίωμα.

Μύθος ή πραγματικότητα; Κανείς δεν ξέρει. Εκατοντάδες άτομα τα οποία δεν σχετίζονται καθόλου με τον κόσμο του απόκρυφου έχουν αναφέρει παρόμοια περιστατικά σαν αυτό της Μόρα. Όνειρα γλυκά…

Πηγή: http://strange-area.blogspot.com

You may also like...

17 Responses

 1. carmen carmencita says:

  αν η μορα ειναι πραγματικο πνευμα γιατι δεν το λετε στην τηλεοραση για να το μαθουν ολοι για να μην τυχον γινει τιποτα το σοβαρο σε μια οικογενεια????

 2. Ζωη Διαμανταρα says:

  Η Μορα εμφανιζεται γυρω στις 3:00 το βραδυ αν δεν εχεις ανοιχτα φωτα , οποτε πρεπει να εχεις τουλαχιστον ενα ανοιχτο φως

 3. καποια says:

  Αφού ειπατε ο,τι ειπατε κ μας τρομοκρατησατε μετα πετατε κ ενα ονειρα γλυκά!Δεν είναι αληθινό πλάσμα κ όσο περισσότερο το πιστεύετε τοσες μεγάλες πιθανότητες έχετε κ να το βιώσετε!

 4. DARK NEBULA says:

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΗ ΘΥΜΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΡΕΣ ΤΩΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΜΟΥ ΝΑ ΝΙΩΘΟ ΤΡΟΜΟ Η ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΑΣΧΗΜΩ ΟΝΟΙΡΟ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΩΝΑΞΩ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΩΡΟ ΝΑ ΚΟΥΝΗΣΩ ΟΥΤΕ ΔΑΧΤΥΛΟ ΚΑΙ ΑΚΩΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 45 ΧΡΟΝΟΝ ΤΟ ΒΙΩΝΟ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΠΧ ΤΗς ΠΡΟΑΛΕς ΕΒΛΕΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΑΜΑΞΙ ΠΙΣΩ ΚΑΘΗΣΜΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΘΗΣΜΑΤΑ ΠΕΙΓΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΒΛΕΠΑ ΤΩΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΝΑ ΠΕΦΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΜΠΡΩΣΤΗΝΑ ΚΑΘΗΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΛΕΙΣΗ ΜΥΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑ ΔΕΝ ΜΠΩΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΝΑΣΑ ΟΣΠΟΥ ΞΥΠΝΗΣΑ ΜΕ ΕΝΑ ΕΠΙΦΩΝΗΜΑ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΝΤΟΣ ΕΙΧΑ ΠΛΑΚΩΣΗ ΤΟ ΠΡΩΣΟΠΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΜΑΞΗΛΑΡΙΑ …ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΕΥΑ ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΡΑ ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΕΝΗ ..ΠΑΝΤΟΣ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΩΝΑΞΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΗΣ ΕΙΝΕ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗΝΗ ΠΟΥ ΣΕ ΤΡΟΜΑΖΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ …ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΟΝΟΙΡΑ ΓΛΥΚΑ

 5. Γιάννης says:

  Πολές φορές μου έχει τύχει. Με διαφορετικούς τρόπους, παράδειγμα πλάκωμα, ακινησία, δυσκολία στο να ξυπνημα ( με πλήρη αντίληψη του ύπνου )

 6. Chrisa says:

  Κατα τη γνωμη μου ειναι κατι που το προκαλουμε εμεις οι ιδιοι με την σκεψη… Εμενα την πρωτη φορα που με “επισκευτηκε” ακουγα αρχικα βηματα εντονα ενιωσα μια αγνωστη παρουσια εκεινη την ωρα προσπαθησα να συκωθω απο το κρεβατι μα κατι ενιωσα να με πλακωνει στο θωρακα και να μην μπορω να παρω ανασα ..προσπαθησα να φωναξω “βοηθεια” καθως απο πανω μου εβλεπα μια αγνωστη υπερφυσικη μορφη να με κοιταει..τα ματια μου ανοιγοκλειναν γρηγορα .Προσπαθησα να κινηθω μα ματαια..οταν ομως απο μεσα μου ελεγα την προσευχη ξαφνικα ενιωσα οτι ολα εφυγαν και κοιμηθηκα.Ξυπνησα μετα απο ωρες και ενιωθα κουραση ..τα επομενα 7 βραδια δεν κοιμομουν απο το φοβο :Ρ Περιττω να σας πω πως ακομα και σημερα ξυπναω κατα τις 4 το βραδυ (διοτι εκεινη την ωρα περιπου το ειχα παθει). Απο εκεινη την μερα μεχρι και σημερα (εχουν περασει 2 χρονια) την εχω δει 5 φορες .παντα παρακαλαω να μην ερθει παλι ειναι μια εμπειρια πραγματικα τρομακτικη και οταν ακουω ατομα να λενε “θελω να μου ερθει η μορα φασηη θα εχει” τα κοιταω με ενα υφος και λεω απο μεσα μου “μα καλα ανωμαλα ειναι”:P

 7. Μαρια says:

  Εμένα μου έχει συμβεί πολλές φορές και ακόμα περισσότερες το τελευταίο διάστημα. Εχτές Μάλιστα είχα ακόμα μια επίσκεψη της. Όμως ποτέ δεν την έχω δει ή ακούσει παρόλο που προσπαθώ. Όπως είπε και κάποιος άλλος μερικά σχόλια πιο πριν, σε εμένα έρχετε κατά τις 3 και όχι μόνο 1 φορά.
  Της ξεφεύγω και μετά από λίγο ξανά τα ίδια. Ένα βράδυ κατάφερε και με έπιασε 4 φορές. Ποτέ δεν έχω όμως ακούσει κάτι όπως φωνές βήματα ή κάτι άλλο. Πάντα νιώθω λίγο βάρος στο στήθος και γίνετε πιο αργή η αναπνοή μου, τελευταία δεν φοβάμαι και έχω παρατηρήσει ότι όταν συμβεί την άλλη μέρα ξυπνάω πιό ξεκούραστη.
  Όταν γίνεται αυτό ενώ έχω τα μάτια μου κλειστά αυτά ανοίγουν απότομα, βλέπω τα πάντα γύρο μου (όσο μπορούν τα μάτια μου να δουν γιατί κεφάλι δεν μπορώ να κουνήσω) και έχω πλήρη συναίσθηση του τι συμβαίνει στο δωμάτιο.

 8. pamela...for ever says:

  Η Μορα εγω πυστευω οτι υπαρχει…δεν μου εχει ερθει μεχρι στιγμης στον υπνο αλλα παντα πρωτου κοιμηθω κανω την προσευχη μου…στην μαμα της φιλης μου μου ειχε πει οτι ειχε ερθει 2 με 3ης φορες…φοβαμε λιγο..και δεν ξερω τι γινεται…ακουω διαφορες γνωμες στα site και δεν ξερω τι να πρωτοπυστεψω…ας μου λυσει καποιος την απορια(εκτος απο την Μορα)

 9. Ελένη Κρλ says:

  Κι εγω το εχω πάθει παρά πολλές φορές όσο αφορά αυτό με το σβηστό φως δεν ισχύει γιατί εγώ κοιμάμαι με καντηλάκι αλλά την κάνει την επίσκεψη της βέβαια δεν έχω δει προς το παρόν καποια σκιά μόνο βουητό και βήματα εχω ακούσει και κάτι να με πιέζει στο στήθος και να με εμποδίζει να κουνήσω!!!!

 10. Χριστίνα Σιδηροπούλου says:

  ηρθε στο αδελφο μου που ειναι 17 χρονων και αρχιζω να φαβαμαι δεν προκειται να κοιμηθω ! ελπιζω να ησχυει αυτο μετα φωτα !

 11. George Kam says:

  Το εχω παθει πολλες φορες στην ζωη μου…μεχρι που εγραψα και τραγουδι για αυτο..https://www.youtube.com/watch?v=KReaAP98o6E Τραγουδι σχετικο με το θεμα!

 12. GamermanS says:

  Εχω ακουσει παρα πολλα πραγματα για την Μορα.δεν μου εχει ερθει ακομα αλλα αρχιζω να φοφαβαι λιγο με το ολο περιστατικο και τα βιντεο.Για να μην μου ερθει καθε βραδυ κανω την προσευχη μου και εχω στο κομοδινο μου την εικονα την παναγιας

 13. Παύλος says:

  Και ΄γώ έχω έναν φίλο που την άρχισε στις κλωτσιές μέχρι
  τον εξώστη (ιταλιστί «βεράντα»), κι από τότε δεν τον ξαναενόχλησε.
  Από την φασαρία μάλιστα, ξύπνησε και η μάνα του.
  Όποιος δε δεν το πιστεύει, ας πάει να δει άλλο ένα έργο γεμάτο κινηματογραφικά ψέματα.
  Να πω και ότι ούτε θρησκευτικές εικόνες σας σώζουν, ούτε προσευχές, ούτε τίποτε,
  και το χειρότερο, «δεν φαντάζεστε το τι σας περιμένει εκεί έξω» (ενν. μετά θάνατον) όπως λέγει ο Καστανέντα.
  Οπότε, μέχρι τότε, φροντίστε να είστε συνεχώς πιωμένοι, διότι αυτά είναι κακό να τα σκέπτεστε.
  Αλλά επειδή ξέρω ότι κάποιοι θα απελπιστούν, σας λέγω και ότι, τουλάχιστον για την Μόρα,
  καλός είναι ένας καλός οργονίτης δίπλα στο κομοδίνο. Δίπλα στο κεφάλι και όχι στο πάτωμα, διότι αν τον τοποθετήσεις στο πάτωμα θα έχεις και άλλου είδους εφιάλτες.
  Σας τα γράφω με το νι και με το σίγμα, με τόνους και λοιπά.

 14. Νικη says:

  υπαρχει μια κατασταση μεταξυ ξυπνιου κ υπνου που μας δημιουργει φοβο κ πλαθουμε παραπλησιες εικονες..ο πονος στο στηθος η δυσκολια αναπνοης προερχονται απο αυτο.το σωμα δεν εχει ξυπνησει ωστε να μπορουμε να κουνηθουμε ενω το μυαλο ειναι ξυπνιο.ολα αυτα εξηγουνται επιστημονικα κ οποιος το ερευνησει απο καταλληλες πηγες θα το κατανοησει.οτιδηποτε ειναι πραγματικο,ερχεται στην πραγματικοτητα μονο

 15. Valentina says:

  Γεια σας.εμενα βρε παιδιά έχει πόλι καιρό να με πιάσει η μορα,σχεδον2,3χρονια.παλια με έπιανε συνέχεια ενοιωθα ενα σφίξιμο πάνω μου και προσπαθούσα να φωνάξω δεν έβγαινε φωνη,ποτέ φωναζα Παναγία μου ποτέ Χριστέ μου,έβλεπα ποτέ ένα χέρι να με πιέζει,ενοιωθα σαν κάποιος κάτι να με πλακώνει από πάνω, έβαλα όση δύναμη είχα μέσα μου να φωνάξω να σηκωθώ, ώρες ώρες ενοιωθα τελειωμένη ότι θα μέ πάρει η μορα κ αρχιζα κ φοβόμουν.μόλις άνοιγα τα ματια μού κατευθείαν σταματουσε κ δε με ξαναπιανε άλλο πια.αρχικα την φοβόμουν πόλι αυτή τη μορα ρε παιδιά δεν ήξερα τι να κάνω, ευτυχώς που σταμάτησε τώρα κ δε με πιάνει αλο πια.

 16. Sara says:

  Εμενα στον αδερφο μου συνεβη πριν 3 χρονια και θυμαμαι μας περιεγραψε οτι εκει που κοιμοταν και ξαφνικα ξυπναει τα ποδια του δν μπορουσε να τα κουνησει αλλα χερια ναι και ειχαμε τοτε δυοωροφο κρεβατι ποιαστηκε απο τα καγκελα..και προσπαθουσε να μιλησει και δν μπορουσε ενιωθε οτι πνιγοταν..και σε καποια στιγμη βλεπει καποιον να διαβει απο μπροστα του και να φευγει προς το χολ ο οποιος φορουσε ασπρα και κρατουσε κερι το οποιο σιχε λιωσει σχεδον και ισα που ηθελε λιγο για να σβησει..και εκεινη την ωρα του ηρθε στο μυαλο που η μαμα μας ελεγε παντα αν φοβομαστε η αν θελουμε κατι να μας προσταψει να πουμε την προσευχη του πατερ ημων..και αρχιζει και την λεει απο μεσα του..εκινη την στιγμη του φευγει ολο αυτο που νιωθω και απο την πιεση που κρατισα μεσα του τη φωνη του. Του βγηκε σε τσιριγμα με δυνατη φωνη ενα “μαμα βοηθεια”…. το θυμαμαι τοσο εντονα γτ τρομαξα..και ετρεξα να δω τι επαθε.
  Τιποτα δν ειναι της φαντασιας..καμια εξηγηση επιστημονικη δν υπαρχει..ολα αυτα ειναι αληθινα. Απλα εμεις ξεγελαμε τον ευατο μας οτι ειναι ψεμματα για να μην τα πιστεψουμε και μας συμβει. Ξερω ανθρωπους που δν πιστευουν σε θρησκεια και τιποτα..και τους συνεβη!!! Και ουτε ακουσαν ποτε για Την Μορα.
  Και μενα ο αδερφος μου τοτε σε κεινη την ηλικια παρολου που ειμαστε χριστιανοι ορθοδοξοι δν πιστευε ελεγε δν υπαρχει θρησκεια δν υπαρχει το αγιος φως..δν αυτο και δν εκεινο…

 17. Χρήστος says:

  Καλησπέρα σας είμαι Χρήστος και είμαι 26 είμαι χριστιανός ορθόδοξος δεν πίστευα πραγματικά στον Χριστό.. παθενα πολλές φορές αυτό που αναφέρεται και αλλά πολλά κακά πράγματα από μικρή ηλικία.. έκανε κακό στην κοπέλα μου γιατί την αγαπούσα πολύ μου την πήρε μακριά την τρέλανε..πήγαινε και σε αυτήν έπαθε μεγάλη ζημιά…Και ηρθε μετά σε εμένα μου έδωσε μπουνιά στο στήθος με χάιδεψε το χέρι είπα το πάτερ ημών σηκώθηκα γρήγορα και με κορόιδευε γελούσε και την είδα κιόλας είναι γυναίκα με κατσαρά μαλλιά ψιλή και λεπτή μόνο η σκια εμφανίζεται.. πήγα σε έναν πάτερ πραγματικό πάτερ να γνωρίζει πολλά.. με διάβασε αρκετές προσευχές και δεν έχω ξανά πάθει τίποτα πλέων αγαπάω πάρα πολύ τον Χριστό και πιστεύω απίστευτα πολύ τον έχω μέσα στην ψυχή μου κάθε μέρα ακούω διάφορες παρακλήσεις προσευχές στο YouTube το βράδυ λέω το πάτερ ημών το πιστεύω και άλλη μια προσευχή που λέει φως εκ φωτός θεού αληθινού που είναι για το Άγιο πνεύμα κάνω 100σταρι κομποσκοίνι κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον μας..σε όποιον θέλει να μάθει να ρωτήσει τον πάτερ για το κομποσκοίνι.. , αυτό το πράγμα είναι δαίμονας του πονηρού.. που πηγαίνει σε ανθρώπους να βάλει κακές σκέψεις .. Πρέπει να έχουμε το Χριστό τον ιό του Θεού μέσα μας να πολεμάμε τον κακό που μας βάζει κακίες σκέψεις και μας ενοχλεί , συνήθως πάει σε αυτούς που δεν έχουν μέσα τους Χριστό αλλά είναι καλές ψυχές στις κακές δεν θέλει γιατί τους έχει ιδεί μαζί .. έρχεται βαζει σκέψεις και σε χαλάει και την διάθεση σου.. μπορείς να πάθεις μεγάλο κακό γι’αυτό γρήγορα στην εκκλησία παρά να είναι αργά..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.