Μυστηριώδες σύννεφο προκαλεί σάλο στην Αυστραλία!

perth-Punch-hole-cloud

Αντιμέτωποι με ένα πολύ περίεργο θέαμα ήρθαν οι κάτοικοι της πόλης Πέρθ, πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2014.

Ένας “μυστηριώδες” σχηματισμός νεφών έδωσε την αφορμή για πολλές ερμηνείες, ακόμα και για UFO! Ο ασυνήθιστος σχηματισμός των νεφών προξένησε αμηχανία και στους ειδικούς, με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, να χρειάζεται κάποιο χρόνο για να ερευνήσει, τι το παράξενο φαινόμενο μπορεί να είναι, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Daily Telegraph.

Τελικά οι ειδικοί είπαν ότι πρόκειται για το φαινόμενο ονομάζεται Fallstreak Cloud ή Punch hole cloud, δηλαδή απλώς στα ελληνικά “Οπές νεφών“, οι οποίες σχηματίζονται όταν η θερμοκρασία του νερού στα σύννεφα είναι κάτω από το μηδέν, αλλά το νερό δεν έχει παγώσει ακόμη λόγω της έλλειψης σωματιδίων πάγου. Όταν ένα μέρος του νερού αρχίσει να παγώνει τότε πυροδοτείται μια αλυσιδωτή αντίδραση που προκαλεί την δημιουργία υδρατμών που σιγά σιγά πέφτουν στη γη. Αυτό συχνά αφήνει ένα μεγάλο, συχνά κυκλικό, κενό στο σύννεφο.

Πάντως προκλήθηκε μεγάλη αναταραχή, ενώ ορισμένοι δεν αποδέχθηκαν την επιστημονική επίσημη εξήγηση που δόθηκε. Η φωτογραφία τραβήχτηκε από τον Glenn Rogers.

Πηγή: www.newsbomb.gr

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.