Φισκάρδο Κεφαλονιάς: Μυστηριώδες αντικείμενο εντοπίστηκε στη θάλασσα!

ufo-kefalonia-thalassa-2015

Ένα άγνωστο αντικείμενο με μία επιγραφή εμφανίστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην παραλία Φισκάρδο της Κεφαλονιάς. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές.

Η πολιτική προστασία σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο αναμενόταν να προσεγγίσουν το αντικείμενο προσπαθώντας να διαβάσουν τι αναγραφόταν πάνω σε αυτό και στη συνέχεια θα αποπειρόνταν να το σταθεροποιήσουν προκειμένου να κληθούν οι ειδικοί για τη διερεύνησή του.

kefalonia-ufo-3 kefalonia-ufo-4 kefalonia-ufo-1 kefalonia-ufo-2

UPDATE: Ανακοίνωση εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ιονίων Νήσων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Αργοστόλι, 07-04-2015
Αρ. Δελτίου: 55

«Ανακοίνωση»

Το Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας μετέβησαν την Κυριακή 5/4/2015 στο θαλάσσιο χώρο, στον Όρμο Έμπλισι, όπου εντοπίστηκε μεταλλική δεξαμενή προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο.

Από την αξιολόγηση των στοιχείων της αυτοψίας και της βιβλιογραφικής έρευνας για την ταυτοποίηση του αντικειμένου καθώς και από την επικοινωνία που είχαν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την κατασκευάστρια εταιρεία στην Ινδία, με την εταιρεία για την οποία κατασκευάστηκε η δεξαμενή στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και με Πανεπιστημιακούς καθηγητές, προέκυψαν συνοπτικά τα παρακάτω συμπεράσματα:

Η δεξαμενή αποτελεί τμήμα βιομηχανικού εξοπλισμού για εγκαταστάσεις επεξεργασίας στερεών αποβλήτων με τη μέθοδο της αεριοποίησης.

Με βάση τη σήμανσή της, η δεξαμενή δεν φέρεται να περιέχει επικίνδυνες ουσίες ή απόβλητα ούτε να έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά τέτοιων ουσιών.

Με βάση την απάντηση της κατασκευάστριας εταιρείας, περιέχει άζωτο σε θετική πίεση, για λόγους διατήρησης – συντήρησης της δεξαμενής.

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κρίνουν ότι:

Α) Δεν υφίσταται κίνδυνος υποβάθμισης του περιβάλλοντος.

Β) Είναι δυνατή η ανέλκυση, μεταφορά και περαιτέρω διαχείριση της δεξαμενής από τους έχοντες αρμοδιότητα, με συμβατικές μεθόδους και μέσα που χρησιμοποιούνται κατά το χειρισμό οποιουδήποτε περιέκτη αζώτου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Περιφερειακών Ενοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΡΑΚΟΥΛΟΓΚΩΝΑΣ

Πηγή: kefaloniapress

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.