UFO ψεκάζει άγνωστο υλικό στον ουρανό της Χιλής! (video)

Μετά από έρευνες 2 ετών των χιλιανών αρχών, ένα σπάνιο video που απεικονίζει ένα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο με εξαιρετικά σπάνια συμπεριφορά, «αποχαρακτηρίστηκε» και δόθηκε στη δημοσιότητα, προκαλώντας σάλο σε όλο τον κόσμο και τεράστια ερωτηματικά, ακόμα και στους «ειδικούς» του είδους…

Πρόκειται για ένα βίντεο που τραβήχτηκε από στρατιωτικό ελικόπτερο, στις 11 Νοεμβρίου του 2014, κατά τη διάρκεια περιπολίας ρουτίνας, δυτικά του Σαντιάγκο. Ο χειριστής της κάμερας, ένας από τους τρεις άνδρες του πληρώματος, πρόσεξε το παράξενο αντικείμενο να πετάει μπροστά του, με οριζόντια κίνηση και με σταθερή ταχύτητα, αντίστοιχη με αυτή του ελικοπτέρου, σε μια απόσταση περίπου 65 χιλιομέτρων μακριά.

Το πλήρωμα προσπάθησε να επικοινωνήσει με το ιπτάμενο αντικείμενο χρησιμοποιώντας τις γνωστές ραδιοσυχνότητες, αλλά απάντηση δεν δόθηκε. Αμέσως επικοινώνησαν με τα τοπικά αεροδρόμια και τις στρατιωτικές βάσεις της περιοχής, αναφέροντας και ρωτώντας για την ύπαρξη του αντικειμένου. Από το έδαφος όμως, τα ραντάρ δεν το «έβλεπαν», αν και εντόπιζαν ξεκάθαρα το ελικόπτερο, ενώ οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας διαβεβαίωσαν το πλήρωμα ότι δεν είχε δοθεί άδεια για οποιαδήποτε άλλη πτήση στην περιοχή.

Δείτε το video

Κατά τη διάρκεια της δεκάλεπτης βιντεοσκόπησης, το ΑΤΙΑ δύο φορές εκλύει ένα άγνωστο υλικό στον αέρα, το οποίο είναι ορατό μόνο στο υπέρυθρο φάσμα! Με γυμνό μάτι η έκλυση αυτή φαίνεται ελάχιστα, ενώ το υλικό αυτό εξαφανίζεται στα σύννεφα λίγα δευτερόλεπτα μετά. Εν συνεχεία, και πριν προλάβει το ελικόπτερο να πλησιάσει, το ΑΤΙΑ εξαφανίζεται. Η καταγραφή έγινε με υπερσύγχρονη κάμερα, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κατά τη διάρκεια της διετούς έρευνας, γνωμοδότησαν πολλές επίσημες υπηρεσίες (από αστροφυσικούς και αεροναυπηγούς μέχρι αναλυτές ψηφιακών μέσων), σχετικά με το φαινόμενο. Η περίπτωση να πρόκειται για «διαστημικό σκουπίδι» ή δορυφόρο αποκλείστηκε.

Ο ειδικός αναλυτής φωτογραφιών του χιλιανού στρατού επιβεβαίωσε ότι το αντικείμενο είναι αληθινό και ότι «ελέγχει τις κινήσεις του», ενώ δεν επηρεάζεται από τους ανέμους, αντικατοπτρίζεται από το φως και έκλυε «κάποιου είδους ενέργεια». Αποκλείστηκε το ενδεχόμενο το βίντεο να είναι κατασκευασμένο, όπως και οι εκδοχές να πρόκειται για οποιοδήποτε άλλο φυσικό αντικείμενο. «Έχει όλα τα χαρακτηριστικά ώστε να κατονομαστεί ως… ΑΤΙΑ», ανέφερε ο Alberto Vergara, διευθυντής του αρμόδιου τμήματος της πολεμικής αεροπορίας της Χιλής.

Ο στρατηγός Ricardo Bermúdez, διευθυντής της επίσημης κυβερνητικής υπηρεσίας CEFAA που ερευνά τέτοια φαινόμενα, δήλωσε στον Τύπο ότι «δεν ξέρουμε τι ήταν, αλλά ξέρουμε σίγουρα τι δεν ήταν»… «Πρόκειται για την πιο σημαντική υπόθεση της καριέρας μου. Η συντριπτική πλειοψηφία της επιτροπής, αποφάνθηκε ότι πρόκειται για ένα Άγνωστο Εναέριο Φαινόμενο», κατέληξε.

Ο Jose Lay από την ίδια υπηρεσία συμπλήρωσε: «Πρόκειται για το πρώτο σχετικό βίντεο με υπέρυθρες ακτίνες, η πρώτη φορά που βλέπουμε ένα τέτοιο αντικείμενο να εκλύει κάτι στην ατμόσφαιρα, η πρώτη φορά που αυτή η θέαση διήρκεσε 9 λεπτά, και επιβεβαιώνεται από εξαιρετικά αξιόπιστους μάρτυρες»…

Η διετής έρευνα ειδικών υπηρεσιών της λατινοαμερικάνικης χώρας, που περιλάμβανε συνεντεύξεις των έμπειρων μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου που «δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι είδαν», δεν κατέληξε σε κάποιο λογικό συμπέρασμα, με όλες τις προτεινόμενες «λογικές θεωρίες» να απορρίπτονται, καθιστώντας το βίντεο αυτό ως «επίσημη και διαπιστωμένη απεικόνιση ενός ΑΤΙΑ».

Αποτελεί δε πάγια τακτική της χιλιανής κυβέρνησης να δημοσιεύει στο κοινό τα αποτελέσματα των ερευνών της, όταν αυτές ολοκληρωθούν.

Μια εκδοχή που συζητήθηκε ήταν αυτή του γαλλικού οργανισμού IPACO, που υπολόγισε τη θέση και την κίνηση του αντικειμένου, μέσω υπέρυθρης ανάλυσης, και κατέληξε ότι ίσως πρόκειται για αεριωθούμενο σκάφος μεσαίων αποστάσεων, το οποίο βρισκόταν στη φάση της προσγείωσης, ενώ το υλικό που εκλύεται ίσως είναι απορρίμματα της καμπίνας…

Οι χιλιανές αρχές απέρριψαν αυτή την εκδοχή, τονίζοντας ότι αν ίσχυε αυτή η περίπτωση, τότε το αεροσκάφος θα είχε εντοπιστεί από τα ραντάρ, ενώ επίσης τα αεριωθούμενα δεν κάνουν τέτοιου είδους απορρίψεις στον αέρα…

Το μυστήριο παραμένει.

Πληροφορίες: rt.com, huffingtonpost.com

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης, Πηγή: zougla.gr

You may also like...