Βουλευτής ρώτησε ερευνητή της NASA για πολιτισμούς στον πλανήτη Άρη! (video)

Ο επιστήμονας της NASA που είχε κληθεί στο Κογκρέσο να μιλήσει για αποστολές σε άλλους πλανήτες έμεινε για λίγα δευτερόλεπτα άναυδος όταν άκουσε την ερώτηση της χρονιάς: ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επιστήμης στην Βουλή των Αντιπροσώπων ήθελε να μάθει αν υπήρξε ποτέ πολιτισμός στον πλανήτη Άρη.

«Μας είπατε ότι ο Άρης ήταν εντελώς διαφορετικός πριν από χιλιάδες χρόνια» είπε ο ρεπουμπλικανός βουλευτής Ντέινα Ρόραμπατσερ (Dana Rohrabacher) σε συνάντηση της Επιτροπής Επιστήμης, Διαστήματος και Τεχνολογίας. «Είναι πιθανό να υπήρξε πολιτισμός στον Άρη πριν από χιλιάδες χρόνια;» συνέχισε.

Το ερώτημα απευθυνόταν στον Κεν Φάρλεϊ (Ken Farley), ερευνητή που συμμετέχει στην επερχόμενη αποστολή Mars 2020 Rover. Έμεινε σιωπηλός για λίγο, ανεβάζοντας τη σασπένς, πριν τελικά διορθώσει τον βουλευτή εξηγώντας ότι ο Άρης μπορεί να ήταν φιλόξενος πριν από δισεκατομμύρια, και όχι χιλιάδες, χρόνια.

«Ναι, δισεκατομμύρια» παραδέχτηκε ο Ρόραμπατσερ.

«Δεν γνωρίζω να υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο» απάντησε τελικά ο ερευνητής.

Όμως ο βουλευτής δεν ήταν ακόμα ικανοποιημένος και πίεσε για μια πιο πλήρη απάντηση. «Μπορείτε να το αποκλείσετε;» ρώτησε.

«Θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά απίθανο» απάντησε ο Φάρλεϊ.

Εκπρόσωπος του Ρόραμπατσερ μίλησε αργότερα στο περιοδικό Newsweek και υπαινίχθηκε ότι ο βουλευτής απλά αστειευόταν, κάτι που όμως δεν ήταν καθόλου σαφές στο κοινό.

 

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

You may also like...