Ο μαγικός κόσμος των ξωτικών!

Τα ξωτικά είναι φανταστικά όντα που τα περισσότερα δεν έχουν σταθερή μορφή και πολλές φορές έχουν την δυνατότητα να γίνονται κατά βούληση αόρατα.
Συνήθως περιγράφονται μικρόσωμα αλλά έχουν την δυνατότητα να αλλάζουν μορφή και να γίνονται μεγαλόσωμα! Κάποιες παλιές ιστορίες λένε ότι οι ο κόσμος μας κι αυτός των ξωτικών ήταν ένας αλλά για ένα περίεργο λόγο αυτοί οι δυο κόσμοι χωρίστηκαν. Κάποιος άλλος μύθος λέει ότι τα ξωτικά βρισκόντουσαν στην γη πολύ πριν δημιουργηθούν οι άνθρωποι.

Είναι έξυπνα και περίεργα όντα μπορούν να κλέβουν οτιδήποτε τους αρέσει ή έτσι απλά και μόνο για να πειράξουν κάποιον. Ζούνε σε δάση, σε σπηλιές σε φαράγγια, στοές ορυχείων, εγκαταλελειμμένα κάστρα, ρωγμές του εδάφους, και μπορούν να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται όποτε τους αρέσει. Άλλα ξωτικά ζούνε μόνιμα σε ένα μέρος και άλλα δεν μπορούν να μείνουν σε μια περιοχή με αποτέλεσμα να ταξιδεύουν συνέχεια ομαδικά σύμφωνα με μία Σκωτσέζικη παράδοση.

Οι παραδόσεις γι’αυτά διαφέρουν από χώρα σε χώρα και από τόπο σε τόπο. Οι ονομασίες τους είναι πολλές και σε κάθε χώρα έχουν την δική τους όπως στην Ελλάδα-ξωτικά ή αερικά, στην Αγγλία-Elves, Korrigons στην Ιρλανδία-Sindhe ή Gentry, στην Σκωτία-Good People και στηνΓαλλία-Fees. Σε όλες τις παραδόσεις χωρίζονται στα καλά ξωτικά και στα κακά ξωτικά.

Καλά ξωτικά για τους Κέλτες (fairfolk ή αλλιώς ο λαός του αιθέρα) ή Light Elves Αερικά, όνομα και όρος που δίνετε στις Νεράιδες στα ξωτικά του αέρα ή πνεύματα του αέρα ή αυτά που είναι πάνω στην γη. Στην Ιρλανδία λέγονται Daoine Sidhe. Η μορφή τους είναι ανθρώπινη με μικρά φτερά στην πλάτη, λεπτοκαμωμένα φωτεινά λαμπερά αέρινα που χορεύουν ασταμάτητα σε φωτεινούς κύκλους τις νύχτες κάτω από το φως του φεγγαριού. Η Ιρλανδία είναι η χώρα που ακόμα και σήμερα στηρίζει την παράδοση της σε πολύ μεγάλο βαθμό στην ύπαρξη των ξωτικών.

Τα κακά ξωτικά είναι τα (Dark Elves) και εκεί ανήκουν οι Καλικάντζαροι, οι Brownies, οι Kobolds, οι Gnomes, τα Trolls, και οι Νάνοι. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι προσπαθούσαν να τα περιγράψουν και να τα ερευνήσουν. Σύμφωνα με έναν από τους μεγαλύτερους αποκρυφιστές του κόσμου, τον Παράκελσο (Ελβετός γιατρός αλχημιστής και αποκρυφιστής 1493-1541) ο οποίος τα μελέτησε, τα ξεχώρισε σε τέσσερις κατηγορίες:

1. Συλφίδες ανήκουν τα αερικά, ο Λαός του Αιθέρα (fair folk) και ελέγχουν τον καιρό και τον αέρα
2. Udines τις Νύμφες του νερού
3. Σαλαμάνδρες τα στοιχεία της φωτιάς
4. Gnomes τα στοιχεία της γης.

Κατά την παράδοση των Ιρλανδών, τα ξωτικά πολλές φορές βοηθάνε τους ανθρώπους. Η φύση τους είναι σε πολλές περιπτώσεις αξιοσημείωτη και αναλόγως καλή ή κακή. Η ζωή τους αποτελείται από γλέντι, χορό, παιχνίδια , πειράγματα, μάχες, και μουσική. Ξέρουν σχεδόν όλα τα ξωτικά να παίζουν μαγευτική μουσική με βιολιά, φλάουτα, άρπες, κιθάρες αλλά και διάφορα άλλα περίεργα μουσικά όργανα που πολλοί λένε πως οι μελωδίες και ο ήχος τους δεν συγκρίνονται με τίποτα στον κόσμο. Τα ρούχα τους μοιάζουν ανθρώπινα συνήθως τα φτιάχνουν μόνα τους κυρίως από μαλλί που το γνέθουν κάνοντάς το ρούχο αθάνατο και ανάλογα με την φυλή τους διαφέρουν τα χρώματα ή ακόμα και την ιεραρχία τους στην κοινωνία τους, συνήθως όμως χρησιμοποιούν το πράσινο, το κόκκινο και το μπλε.
Φυσικά το πράσινο υπερέχει γιατί τους βοηθάει και ώς καμουφλάζ στο δάσος. Κάθε επτά χρόνια γίνονται οι σκληρότερες μάχες μεταξύ των ξωτικών (σύμφωνα με την παράδοση τις Ιρλανδίας) γιατί λένε πως τότε βγαίνει η καλύτερη σοδειά δημητριακών και οι φυλές των ξωτικών τις διεκδικούν μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ:ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.