Εντοπίστηκε UFO κοντά στον Ήλιο; (video)

Τα τελευταία χρόνια οι δορυφόροι που παρατηρούν τον Ήλιο (SOHO και SDO) εντοπίζουν κατά καιρούς κομήτες, αστεροειδείς και άλλα κοσμικά αντικείμενα να περνούν κοντά ή ακόμη και να πέφτουν πάνω στο μητρικό μας άστρο. Ορισμένες φορές οι δορυφόροι καταγράφουν την κίνηση κοντά στον Ηλιο ορισμένων αντικειμένων που δεν μοιάζουν με κομήτες ή αστεροειδείς και έχουν περίεργη όψη. Οπως είναι ευνόητο κάθε φορά που κάνουν την εμφάνιση τους τέτοιες εικόνες, πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν λόγο για… UFO.

Ενα τέτοιο περίεργο αντικείμενο εντόπισε ο δορυφόρος Solar and Heliospheric Observatory (SOHO) την Τρίτη (24 Απριλίου) και η NASA έδωσε στη δημοσιότητα σχετικές εικόνες αλλά και ένα video το οποίο έχει συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας στο Internet.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν μοιάζει με κανένα άλλο από όσα κατά καιρούς έχουν εντοπιστεί στον Ηλιο. Μάλιστα κινείται πολύ κοντά στο άστρο και φαίνεται να μην επηρεάζεται ούτε από το καυτό περιβάλλον του, ούτε από τις φλόγες των ηλιακών εκλάμψεων με τις οποίες πιθανώς να έρχεται σε επαφή.

Άλλοι, πιο συντηρητικοί, θεωρούν ότι σωματίδια όπως τα πρωτόνια επηρρεάζουν τον CCD αισθητήρα της κάμερας του SOHO.

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.