Μυστηριώδη φώτα στην επιφάνεια του πλανήτη Άρη! (φωτο)

aris-ufo-photo-2014

Μια περίεργη λάμψη που εμφανίζεται σε φωτογραφίες του διαστημικού ρομπότ Curiosity στον Αρη, έχει εξάψει τη φαντασία των ερευνητών UFO.

«Κάμερα της NASA στον Αρη κατέγραψε κάτι που φαίνεται να είναι ένα τεχνητό φως να εκπέμπεται προς τα έξω από την επιφάνεια του πλανήτη» ανέφερε το UFO Sightings Daily, εγγράφοντας και αυτό το στοιχείο στην πληθώρα άλλων δεδομένων που «αποδεικνύουν» την ύπαρξη εξωγήινων. Η δημοσίευση ωστόσο του UFO Sightings Daily αναδημοσιεύτηκε αργότερα από την εφημερίδα Houston Chronicle και ο θόρυβος μεταξύ των πιστών της θεωρίας των UFO, αλλά και απλών περίεργων γιγαντώθηκε.

Ετσι η NASA έσπευσε να προβεί σε διευκρινίσεις. Σύμφωνα με τον Dr. Justin Maki του JPL της NASA, επικεφαλής της ομάδας που ανέπτυξε την Κάμερα Πλοήγησης του Curiosity, η λάμψη είτε προέρχεται από την ανάκλαση του ηλιακού φωτός σε κάποιον λείο βράχο, είτε προήλθε από κοσμική ακτίνα που έπεσε στον πλανήτη από το Διάστημα.

«Στις χιλιάδες εικόνες που λαμβάνουμε από το Curiosity βλέπουμε φωτεινές κηλίδες σχεδόν κάθε εβδομάδα» λέει ο ερευνητής σε ανακοίνωση της NASA.

Το εξάτροχο ρομπότ της NASA που εξερευνά τον Κόκκινο Πλανήτη από το καλοκαίρι του 2012 βρίσκεται τώρα στη λεκάνη του Κρατήρα Γκέιλ όπου αναζητά στοιχεία για το υγρό, φιλόξενο περιβάλλον του αρχαίου Αρη.

o-MARS-LIGHT-TWO-570

o-WEIRD-MARS-LIGHT-570

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.