Στείλτε το μήνυμά σας ή τη φωτογραφία σας με λιγότερο από 1€ στον πλανήτη Άρη!

timecapsule-Mars

Φοιτητές του ΜΙΤ και άλλων μεγάλων πανεπιστημίων των ΗΠΑ συνεργάζονται για την κατασκευή μιας χρονοκάψουλας η οποία θα περιέχει εκατομμύρια μηνύματα, φωτογραφίες, ηχητικά αρχεία και video που θα στείλουν οι φίλοι του Διαστήματος. Η κάψουλα αυτή θα ταξιδέψει στον πλανήτη Άρη ώστε να έρθει σε επαφή με τον ανθρώπινο πολιτισμό όποιος… ντόπιος βρει και ανοίξει την κάψουλα.

Το πρόγραμμα «Time Capsule for Mars» (Χρονοκάψουλα για τον Άρη) έχει βέβαια ευρύτερους στόχους από την αποστολή μηνυμάτων στον Άρη. Η κάψουλα θα μεταφερθεί στον Κόκκινο Πλανήτη με τρεις μικρούς δορυφόρους που ονομάζονται Cubesats. Οι φοιτητές θα συνεργαστούν με την NASA, την Boeing και την Lockheed Martin για την κατασκευή της κάψουλας και των δορυφόρων με στόχο την ανάπτυξη νέων προηγμένων αλλά και ταυτόχρονα χαμηλού κόστους τεχνολογιών στον τομέα της διαστημικής εξερεύνησης. Οι τρεις δορυφόροι που θα μεταφέρουν την χρονοκάψουλα υπολογίζεται ότι θα κοστίσουν 27 εκ. ευρώ και θα είναι έτοιμοι προς αναχώρηση το 2017.

Για την ώρα, το web site του προγράμματος δέχεται το ανέβασμα φωτογραφιών με συμβολικό κόστος 0.99 $.

Όσοι επιθυμούν να στείλουν το μήνυμά τους στον πλανήτη Άρη μπορούν να επισκεφτούν τον επίσημο δικτυακό τόπο του προγράμματος TIME CAPSULE TO MARS (κλικ εδώ).

Πηγή: TO BHMA

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.