Οδηγός επικοινωνίας με εξωγήινους από την NASA!

O συμπαθής εξωγήινος E.T. από την ομώνυμη ταινία του Steven Spielberg

O συμπαθής εξωγήινος E.T. από την ομώνυμη ταινία του Steven Spielberg

Ένα νέο, θα λέγαμε περίεργο βιβλίο με τίτλο Αρχαιολογία, Ανθρωπολογία και Διάστερη Επικοινωνία προστέθηκε στην λίστα των ηλεκτρονικών βιβλίων (e-book) της NASA και αναμένεται να εγείρει έντονους προβληματισμούς.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών , η NASA έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από δωρεάν e-books, συμπεριλαμβανομένου ενός αφιερωματικού βιβλίου με τίτλο “NASA: Η Γη ως Τέχνη” με διάφορα διαδραστικά κείμενα για τα διαστημικά τηλεσκόπια Hubble. Η NASA προσθέτει στην συλλογή της ένα ιδιαίτερο βιβλίο που εξάπτει την φαντασία. Πρωτοτυπεί και προβληματίζει.

DougVakoch

Πατήστε στο βιβλίο για να το κατεβάσετε σε PDF.

Πατήστε στο βιβλίο για να το κατεβάσετε σε PDF.

Το βιβλίο πρόκειται για ένα εγχείρημα του Douglas Vakoch από το Ινστιτούτο SETI, το οποίο αποτελεί έναν οδηγό επικοινωνίας με εξωγήινα όντα. Το κείμενο προβλέπει πως οδεύουμε προς μια εποχή όπου το ανθρώπινο είδος θα συνάψει ουσιαστική επικοινωνία με εξωγήινα όντα. Μελετητές των τεράστιων προκλήσεων που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, υποστηρίζουν πως έχει εντοπιστεί ένα πλούσιο πληροφοριακό σήμα που προέρχεται «από έναν άλλον κόσμο».

«Για να βεβαιωθείτε ότι είμαστε έτοιμοι για επαφή με έναν εξωγήινο πολιτισμό, θα πρέπει απλά να έρθει εκείνη η μέρα». Ωστόσο, σύμφωνα με τον συγγραφέα του βιβλίου θα αναδυθούν σημαντικά ζητήματα προς μελέτη και με επίκεντρο την σύγχρονη αρχαιολογία και ανθρωπολογία.

Γιατί όμως αρχαιολογία και ανθρωπολογία; Διότι, όπως υποστηρίζει ο κ. Vakoch, η επικοινωνία με τα νοήμονα όντα κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι μέσω του ήχου, αλλά και μέσα από εικόνες. «Θα πρέπει να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε έναν εξωγήινο πολιτισμό βασισμένοι στην παρατήρηση», τονίζει ο κ. Vakoch. Το βιβλίο-οδηγός αναλύει και θεωρητικοποιεί σε 300 σελίδες την επικοινωνία με την εξωγήινη ζωή.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.